GEWOON WERKEN NU

Gezondheidsbevordering op maat op de werkvloer.

(BE)SCHERMEN

Duur: 1-2 uur

Kosten: €87,50 per uur

Groepsgroote: 1 tot 10 personen

Door: Anja, Michael, Mieke

Schermen, ze zijn overal: je stuurt een berichtje met je smartphone, werkt op je laptop, pakt ook je tablet er even bij, kijkt televisie, en ga zo maar door. Volgens onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau brengen we per dag gemiddeld 7 uur en 23 minuten door achter een scherm 1 www.nrc.nl/nieuws/2016/03/24/ons-mediagebruik-verandert-niet-zo-snel-1601932-a863772 . Schermen brengen gemak: we kunnen sneller werken, makkelijker contact leggen en onderhouden en toch, zijn er veel nadelen aan het gebruik van schermen, denk aan:

Maar het is ook veel makkelijker om het werk mee naar huis te nemen, wat de werk/privé-balans verstoort en de kans op een burn-out veel groter maakt. Dit is ook te zien in een toename van burn-out klachten. 1 miljoen Nederlanders heeft burn-out klachten en 3 miljoen Nederlanders geven aan behoefte te hebben aan informatie tegen werkstress 2 www.monitorarbeid.tno.nl/dynamics/modules/SFIL0100/view.php?fil_Id=149 .

De kracht van (be)schermen

Schermen horen tegenwoordig bij het moderne leven en bij het moderne werken. We kunnen er niet meer omheen. Wat we wél kunnen doen is kijken hoe we om kunnen gaan met deze technologie. Hoe kan je hier gebruik van maken, maar tegelijkertijd een balans vinden met beweging en andere offlineactiviteiten? Hoe maak je je je wat makkelijker los van je scherm?

Tijdens de (be)schermen training bieden we inzicht in de voor- en nadelen van schermgebruik en gaan we samen een stappenplan ontwikkelen om de juiste balans te vinden in on- en off-scherm gedrag.

Sitemap Contact