GEWOON WERKEN NU

Gezondheidsbevordering op maat op de werkvloer.

Voeding in het werkveld

Duur: 1-2 uur

Kosten: €87,50 per uur

Groepsgroote: 1 tot 10 personen

Door: Anja, Michael, Mieke

In het werkveld zijn vaak andere voedingsmiddelen ter beschikking dan wanneer men thuis is. Dit kan voordelig zijn, als in: de snoepkast staat niet om de hoek. Het kan ook erg lastig zijn. Wat wordt de lunch? Bereiden werknemers dit voor? Of gaan ze voor de snelle keuze in de kantine of in de stad? En dan zijn er ook nog collega’s met wellicht andere gewoontes, verwachtingen collega’s en ieders eigen gewoontes. Oh, en de vrijdagmiddagborrel wellicht. Bij ‘Voeding in het werkveld’ gaan we in groepsverband of juist individueel kijken hoe gezondere keuzes geïntegreerd kunnen worden tijdens werktijd. Dit wil echter niet zeggen dat men nooit meer een gebakje kan eten van een collega die trakteert. We gaan wel kijken hoe we werknemers zich vooral kunnen voeden in plaats van vullen.

De kracht van aandacht voor voeding in het werkveld

Op het gebied van gezondheid en voeding zijn er verschillende diëten bekend. Het ene dieet belooft nog mooiere resultaten dan het andere en uiteindelijk schiet men nog niks op. Bij ‘Voeding in het werkveld’ wordt gewerkt met het Gewoonetendieet1. Geciteerd van de site houdt gewoon eten het volgende in:

“Gewoon eten is dat eten wat u nodig heeft. Dat wat uw behoefte vervult. Deze behoefte is afhankelijk van persoonsgebonden factoren, uw lengte, uw geslacht, uw werk, uw hobby’s, de manier waarop u uw leven en uw tijd indeelt. De enige juiste manier om af te vallen is uw eten af te stemmen op uw persoonlijke situatie.”

Het gaat hierbij dus niet om een crashdieet, maar om blijvende gedragsverandering. Hierdoor is het ook vol te houden en valt men niet terug in oude patronen wanneer er weer ‘gewoon gegeten gaat worden’. Men eet immers al de tijd al gewoon.

Door het lichaam te voeden in plaats van te vullen zullen uw werknemers meer energie krijgen om aan de slag te gaan, waardoor de productiviteit en effectiviteit van uw werknemers zullen verbeteren.

Meer informatie:

Sitemap Contact